Opdracht

Help BD Systems met een onderbouwde marketingstrategie die hun groeiambities ondersteunt

BD Systems merkstategie contentstrategie AB

Uitdaging?

De West-Vlaamse KMO BD Systems is al jarenlang een begrip als producent van vliegenramen en -deuren. Vele ingrediĆ«nten zijn aanwezig: kwalitatieve producten, gemotiveerde medewerkers, een sterk dealernetwerk … Toch ontbreekt er een structuur, een duidelijke marketingvisie en een aanpak om de organisatie verder te schalen.

De nieuwe eigenaar ziet heel wat marketingpotentieel in deze sector. Maar waar te beginnen!? BD Systems staat op marketingvlak in de kinderschoenen en zoekt gespecialiseerde support om de juiste keuzes te maken, prioriteiten scherp te stellen en marketinggewijs zijn eerste stappen in de juiste richting te zetten.

Oplossing

Met een gespecialiseerd team van brand strategen gaan we tijdens grondig voorbereide sparring sessies in interactie met de eigenaar en het management team van BD Systems.

Op basis van cijfers halen we de juiste inzichten aan de oppervlakte.

  • Hoe zit het met de omzetverdeling per productgroep?
  • Waar is er nog veel groeipotentieel?
  • Welke klanten zijn het meest rendabel?
  • Hoe zijn onze klanten geografisch gespreid?

Vraag en antwoord: zo worden snel zaken helder. Product- en doelgroepfocus, prijsstrategie, go-to-market approach … niks ontsnapt aan onze aandacht.

BD Systems merkstategie contentstrategie AB

Resultaat

  • AB blijkt met zijn ervaring in de bouwsector en voeling met dealernetwerken de ideale sparring partner om BD Systems ‘on track’ te zetten.

  • BD Systems gaat op basis van gerichte adviezen verder aan de slag en werft een eerste business development manager aan. Die gaat op basis van de inzichten tijdens de workshop gericht op pad.

  • BD Systems legt nu een duidelijke focus in het assortiment en de productgroepen.

  • Ook op het vlak van doelgroepbenadering stelt BD Systems nu duidelijke prioriteiten voorop.

Graag live toelichting van ons werk?

BiJ JOU, BIJ ONS OF VIA VIDEOCALL

Vul je e-mailadres in en dat komt voor de bakker!


    Privacy policy