AB communicatie Anders Bekeken 35 jaar bestaan

35 jaar op de feestelijke teller, dat kan tellen

We blijven ons heruitvinden

Hoe doe je dat, 35 jaar een toonaangevend communicatiebureau blijven voor tal van nationale en zelfs internationale merken? Wat is de geheime formule? Constant vooruitdenken is het antwoord. En dan bouw je aan een mooie klantenportefeuille, maar vooral aan mooie campagnes. Daar vertellen Piet en Koen alles over in dit interview met Made in West-Vlaanderen.

Throwback naar de vele evergreens uit de rijke ervaring van AB

De naam QuickStep? Bedacht door AB eind jaren tachtig. De gekende tv-spots van Recupel met de mannen en vrouwen in lampen-outfit? Werk van AB. Internationale kleppers als Samsonite, Berlitz en McCain of nationale merken als Delta Lloyd Bank, Barco, Vichi en Bel&Bo? Die zijn of waren allemaal jarenlang klant bij AB. Hieronder selecteren we een grabbelton aan evergreens (niet chronologisch) die we naar aanleiding van 35 jaar AB regelmatig aanvullen.

2010 / Samsonite

AB Communicatie Anders Bekeken Samsonite 100 Years

Geen betere start van ons 35 jaar activiteit dan 100 jaar Samsonite, want dat moest gevierd worden! De wereldspeler, met headquarters in Oudenaarde, zocht het niet te ver: AB uit Waregem zou de feestelijke visual ontwikkelen, om die wereldwijd in te zetten. Maar hoe breng je 100 jaar reiskoffers in beeld? Ons creatief team zocht en vond inspiratie in de natuurlijke habitat van koffers en trolleys: in treinstations en luchthavens brachten roltrappen hen op het idee. Elke trede vertegenwoordigt een tijdperkje en een specifieke collectie uit de 100 jaar lange carrière van het merk. En om het plaatje helemaal af te maken (en om er ook een commerciële knipoog in te verwerken), bengelen de nieuwste koffermodellen hoog en mooi in de kijker.

Maar Samsonite deed ook beroep op AB voor heel wat andere internationale opdrachten, zoals catalogi, instructievideo’s en conceptvisuals voor iconische modellen zoals de ‘Bats’ en ‘Chestnuts’ hieronder.

“100 jaar reiskoffers vatten in één beeld, dat was een serieuze uitdaging.”
AB 35 jaar communicatiebureau Waregem Samsonite
AB 35 jaar communicatiebureau Waregem Samsonite

2003-2004-2005 / Uitweg

AB 35 jaar communicatiebureau Waregem Verkeersveiligheid

AB slaagde er drie jaar op een rij in om de openbare aanbestedingen te winnen voor ‘Uitweg’, de communicatiecampagnes van het Ministerie voor verkeer(sveiligheid). De krachtige conceptuele inslag zal daar niet vreemd aan geweest zijn. Een sterk idee, art direction van topniveau en een pakkende headline: soms is het recept eenvoudig. Maar in de eenvoud zit vaak de moeilijkheid.

“De affiches langs de snel- en gewestwegen hebben een hoog 'stopping power'-gehalte.”
AB 35 jaar communicatiebureau Waregem Verkeersveiligheid
AB 35 jaar communicatiebureau Waregem Verkeersveiligheid

2011 / Lebeau-Courally

Toys for boys

Omstreeks 2010 neemt bekend zakenman en verwoed jager Joris Ide de vermaarde wapenfabriek Lebeau-Courally (sinds 1865) in Luik over. De ‘armerie’ produceert maximum 25 geweren per jaar, gezien het ambacht en de vele uren handwerk, nodig voor het hout- en metaalwerk en voor de unieke gravures.

Vrijwel meteen werkt de gewiekste ondernemer samen met een vooraanstaand Zwitsers horlogeproducent en brengt hij onder hetzelfde merk uurwerken van topkwaliteit (‘haute horlogerie’) op de markt. Let op het ‘clef de fusil’-slot op negen uur, een rechtstreekse verwijzing naar het slot van de buksen dat de loop opent om het geweer te laden.

AB verzorgt vanaf de overname alle communicatie voor Lebeau-Courally, teveel om op te noemen 😉 advertenties, corporate video (zie hiernaast, starring Herbert Flack), packaging, gadgets, stationary, i-padpresentaties, beursstanden, uitnodigingen, fotografie, POS, brochures, belettering, eventcommunicatie, …

AB 35 jaar communicatie Anders Bekeken Waregem lebeau_Courally
AB 35 jaar communicatie Anders Bekeken Waregem Lebeau_Courally
Graag live toelichting van ons werk?

BiJ JOU, BIJ ONS OF VIA VIDEOCALL

Vul je e-mailadres in en dat komt voor de bakker!


    Privacy policy