Opdracht

Zet social video in om de Crack naamsverandering te communiceren

Uitdaging?

Crack, Toff, Lambermont en Nikelly zijn 4 aparte meubelzaken die deel uitmaken van één groep. Zij fusioneren en krijgen allemaal dezelfde naam: Meubelen en Keukens Crack. Aan ons om die naamsverandering bekend te maken via social video’s die ook de nieuwe strategie moeten uitstralen.

Wacht eens: Toff, Lambermont en Nikelly krijgen een nieuwe naam? Maar wat met de bestaande winkel Crack? Die behoudt uiteraard haar naam. Daar focussen we op de nieuwe merkinvulling conform de strategie: minder promo, meer advies en inspiratie. Mooi samengevat in de nieuwe baseline ‘Alles om je thuis te voelen’.

Oplossing

Een video voor de naamsverandering. En eentje voor de merkinvulling. Telkens 15 seconden, en zelfs in versies van 6″. Heel kort, maar dat volstaat, dankzij het eenvoudige en uitgepuurde concept voor elke video. Zelfs zonder geluid is het idee meteen duidelijk.

Het voordeel van social video is ook dat we perfect op lokalisatie kunnen segmenteren. Mensen in de regio van de vroegere Toff- of Lambermont meubelwinkel krijgen de naamsveranderingsvideo te zien. Wie niet ver van Crack woont, ziet de video met merkinvulling.

  • Segmenteren, monitoren, finetunen … kortom: een campagne die we voortdurend bijsturen. Een voorbeeld? Naargelang in de regio van ‘het oude’ Lambermont of Toff de nieuwe naam Crack voldoende gekend is, switchen we voor dat doelpubliek naar de merkinvulling-video.

Danick Bruneel - Directeur Meubelen en Keukens Crack Webshop

Danick Bruneel Meubelen Crack testimonial website AB communicatie anders bekeken waregem

Het is fijn samenwerken met iemand die zich inleeft in onze cultuur en zo onze strategie (lees hier de blog) de goeie richting uitstuurt. AB zet onze klanten op de eerste plaats en zo hoort het. Een nieuwe aanpak, frisse ideeën helpen ons vooruit. Ook de creatieve vertaling is echt op niveau. Voor ons is AB veel meer dan een uitvoerende partij, maar een partner die meedenkt.

Graag live toelichting van ons werk?

BiJ JOU, BIJ ONS OF VIA VIDEOCALL

Vul je e-mailadres in en dat komt voor de bakker!


    Privacy policy