Opdracht

Hoe verrijken video's het strategische Derbigum-verhaal?

Uitdaging?

Onze klant Derbigum ziet zeker het potentieel van video’s als visitekaartje, maar mist nog iets overkoepelends: storytelling, een herkenbare stijl en een visuele eenheid die de video’s één geheel laat vormen en die het strategische Derbigum-verhaal verrijkt.

Centraal in dat verhaal staat het ‘No Roof To Waste’ recyclageprogramma. Derbigum produceert ecologische oplossingen voor het waterdicht maken van platte daken. Simpel gezegd: duurzame roofing onder de naam Derbigum NT. Het duurzame aspect zit in de dakbanen die geproduceerd werden met snijafval en afbraakbanen.

Hoe geven we dit high-tech industriële proces een menselijke feel? Hoe maken we de duurzame meerwaarde boeiend en begrijpelijk voor een breed publiek? En hoe belichten we dat vanuit het standpunt van de verschillende betrokken partijen?

Oplossing

We laten de betrokken mensen zelf aan het woord, zoals een laborant van Derbigum of de zaakvoerders van een architectenbureau en een bouw-en interieurbedrijf die geregeld samenwerken met Derbigum. Een eerlijke en goed gebrachte getuigenis werkt altijd. Wie kan het verhaal beter vertellen dan de betrokkenen zelf?

Belangrijke take-away: de voorbereiding is cruciaal. De juiste personen vinden, de inhoud met hen doornemen, hen vooraf de kans geven om hun tekst in te oefenen … alleen op die manier haal je de strakke planning en komt de testimonial overtuigend over.

Resultaat

  • Twee dagen opnames op verschillende locaties in België levert zes video’s op. Verzorgd en dynamisch in beeld gebracht, met mooie grafische accenten. Wat start als het maken van enkele ‘snappy video’s’, mondt uit in zes waardevolle testimonialvideo’s die samen een compleet verhaal brengen. Derbigum gebruikt ze nu als prospectietool op de Derbigum website en in social media.

  • De video’s hebben ook in het buitenland succes! We monteren versies in het Zweeds, Deens, Engels …

  • Intussen heeft Imperbel / Derbigum ons gevraagd om al hun video’s op dezelfde manier te stylen. Bekijk hier bijvoorbeeld ook de video over circulaire economie.

Els Trio - Marketing Manager Derbigum

Els trio Derbigum testimonial website AB communicatie anders bekeken waregem

Het is een zeer fijne samenwerking. Met AB als agency, met Marlies als account én met de cameraman. Ik en mijn collega’s zijn super tevreden!

Graag live toelichting van ons werk?

BiJ JOU, BIJ ONS OF VIA VIDEOCALL

Vul je e-mailadres in en dat komt voor de bakker!


    Privacy policy