AB communicatie Anders Bekeken workshop copywriting

Workshop copywriting

Kruip in je pen!


Schrijf in

Een workshop copywriting op maat?

In communicatie is copywriting een sleutel tot succes. Maar het is ook een sleutel die op veel deurtjes past. Een vlot bekkende slogan of baseline, straffe short copy, een vloeiend geschreven brochure, conversiegerichte webteksten, microcopy, SEO, blogposts, storytelling … elk type copywriting heeft zijn eigen universum, regeltjes, do’s & don’ts.

Natuurlijk klop je dan bij een agency als AB aan. Wij zijn nu eenmaal masters of the copy universe😊 Toch wil je als communicatieprofessional misschien zelf aan de slag. Of je hebt een marketingcollega met een goeie pen, maar zonder veel ervaring en pure vakkennis.

Zet dan de stap die veel van onze klanten zetten: boek een copywriting workshop bij communicatie- en marketingbureau AB.

Hoe vullen we die workshop in? Dat ligt helemaal aan jou, aan de behoeften van je merk, je collega’s, je eindpubliek.

1. Zo kunnen we copywriting bekijken als onderdeel van een bredere merkstrategie:

👉 positionering, doelgroep, inhoud en toon van de content … : vormt dat allemaal een consistent verhaal?

👉 kritische blik op je situatie nu: haal je echt alles uit je website, e-mails, brochures … ?

👉 wat doe je nu al goed, waar laat je kansen liggen?

2. Of we focussen zo snel mogelijk op de praktijk, met take-aways die het pure copywriting zelfs overstijgen en met hands-on schrijftips.

Veel schrijftips. Zoals dit opwarmertje:

Wissel af. Veel korte zinnen, af en toe een lange zin.  Veel beschrijvende zinnen, af en toe een (retorische) vraag. Of een quote. Een zin zonder werkwoord? Een zin van 1 woord? Prima. Toch?  Verandering van spijs doet eten, verandering van taal doet lezen.

 

Naargelang je keuze en je wensen gaan we voor:

  • 1 workshop van een halve dag
  • een serie workshops van een halve dag per thema.

Onze job is je inzichten te geven, je schrijfgoesting aan te wakkeren. Interactief, ‘terug naar school’, maar dan school zoals het zou moeten zijn. Zoals het was met die ene leerkracht Nederlands die je altijd is bijgebleven omdat hij of zij je wist te prikkelen en motiveren😊

 

Contacteer Lien Desmet voor meer info, een vrijblijvend intake gesprek of een offerte op maat van jouw verwachtingen en budgettaire mogelijkheden.

En check wat anderen vertellen over onze copywriting workshops.

Schrijf ze!

 

Ik schrijf me in

of ik contacteer

Lien Desmet

lien@ab.be of 0488/10 20 79