Hoe kan Algist Bruggeman via social bakkers bereiken en converteren tot kwalitatieve leads?

AB communicatie Anders Bekeken Algist bruggeman leadgen fb campagne

Uitdaging?

Algist Bruggeman, een naam in de bakkerswereld, wil als marktleider ook online zijn partnerrol invulling geven. Hoe kunnen we digitaal de drukbezette bakker bereiken, inspireren en ermee in interactie treden?

AB zet in op een leadgen campagne via Facebook en Instagram met enkele extra uitdagingen in het achterhoofd: maximum aantal kwalitatieve leads genereren op een beperkte doelgroep en de drempels zo laag mogelijk houden. Onze focus ligt immers 100% op professionals met weinig tijd waardoor ze snel de essentie moeten mee hebben. Hen vlot door de flow leiden is key.

 

 

Oplossing

Een snoek vang je met een bliekje en een bakker met een … receptenboekje. AB ontwikkelt een inspiratieboekje met tien interessante recepten op basis van Livendo-desem, een hot topic bij bakkers.

De ‘targets’ in België en Nederland bewerken we via verschillende Facebook-advertenties met als call to action de gratis download van het receptenboekje. Met slechts drie invulvelden in het online formuliertje (e-mailadres, voornaam en plaats) houden we de drempel erg laag.

Doorheen de campagne wordt de performance van de verschillende advertentieversies en de kwaliteit van de instroom op de voet gevolgd en sturen we continu bij. Targetting verfijnen? Check! Teksten en visuals optimaliseren? Check! Geslaagde campagne? Check snel de resultaten hieronder en oordeel zelf!

AB communicatie Anders Bekeken Algist bruggeman leadgen fb campagne
AB communicatie Anders Bekeken Algist bruggeman leadgen fb campagne

Resultaat

  • De cijfers liegen er niet om: met een beperkt mediabudget halen we maar liefst 137.216 impressies waarmee we 35.536 personen bereiken in België en Nederland.

  • Concreet vragen daarvan 1.108 bakkers het receptenboekje aan door het formulier in te vullen. De cost per lead houden we binnen wat we vooraf vooropstelden in samenspraak met de klant. Campagne geslaagd!

  • Check ook ons strategisch en design werk voor Algist Bruggeman.

Graag live toelichting van ons werk?

BiJ JOU, BIJ ONS OF VIA VIDEOCALL

Vul je e-mailadres in en dat komt voor de bakker!


    Privacy policy