Opdracht

Hoe toon je dat huishoudhulpen van GreenHouse geen eendagsvliegen zijn, maar deel van het gezin?

Uitdaging?

Plots is daar een systeem van poets- en huishoudhulpen met dienstencheques en stijgt het aantal concurrerende firma’s exponentieel.

Hoe onderscheid je je dan als aanbieder van deze diensten? Hoe blijf je top of mind, zowel bij potentiële klanten als potentiële huishoudhulpen?

Oplossing

Een sterk management met een visie is een heel goede start. Met tv als motor groeien de GreenHouse-campagnes mee met het bedrijf en met het aantal vestigingen in Vlaanderen.

AB ontwikkelt uitingen en tools die inspelen op de verschillende noden (werven van klanten en/of huishoudhulpen) en op uiteenlopende thema’s (verloning, werkzekerheid, lange termijn, verankering in het gezin …), van regionaal tot nationaal.

Alles op zijn tijd en op de juiste schaal. Zo groeien GreenHouse en AB samen in de projecten. Met steeds één rode draad: GreenHouse huishoudhulpen zitten voor lange tijd diep geworteld in hun klantgezinnen. Een onderscheidende boodschap van vertrouwen – belangrijk in een markt waar klanten om de haverklap een nieuwe huishoudhulp over de vloer krijgen.

Resultaat

  • Tot ieders tevredenheid volgt een ongeziene stijging van het aantal klanten, huishoudhulpen en kantoren.

  • Greenhouse surft mee op de bekendheid van Martine Jonckheere, oa actrice in Thuis en het gezicht van Greenhouse op evenementen, personeelsfeestjes …

  • Bekijk ook deze tool die AB ontwikkelde. Elke week meet de tool per Greenhouse-kantoor in hun regio of er extra huishoudhulpen nodig zijn (door een teveel aan klanten) of extra klanten (door een teveel aan huishoudhulpen). De week daarop stemmen we de communicatietools daar perfect op af.

Graag live toelichting van ons werk?

BiJ JOU, BIJ ONS OF VIA VIDEOCALL

Vul je e-mailadres in en dat komt voor de bakker!


    Privacy policy