Lybover employer branding social video voor HR bedrijfsvideo corporate lassen AB

Social video voor HR: speerpunt van je employer branding.

Video is dé HR-tool bij uitstek geworden.

Social video is een speerpunt binnen HR

Video is in enkele jaren tijd dé HR-tool bij uitstek geworden. ‘t Is te zeggen: als je het potentieel van video volledig gebruikt. Zet voor je employer branding in op de kracht en de mix van:

  • sterke beelden
  • goeie storytelling
  • juiste positionering
  • slim media- en datagebruik

En begin alvast met deze 7 take-aways uit onze Lybover-campagne om ook van jouw recruitmentvideo een succes te maken.

Weinig tijd? Lees hier kort hoe we de Lybover employer branding precies aanpakten. Of download meteen je stappenplan voor succesvolle employer branding.

1. Maak van je video een bewegend visitekaartje.

Je HR-video is voor veel potentiële werknemers een eerste contact, en je weet: first impressions never lie. Geef dus de essentie van je bedrijf of organisatie weer. Laat potentiële werknemers proeven van de sfeer.
De toon en stijl van je video zijn hier heel belangrijk.

2. Integreer je USP in je video.

Hoe juister en scherper je positionering, hoe beter. Ook bij video voor HR. In het geval van Lybover gaat het om het evenwicht tussen werk en privé – een cruciaal onderdeel van de bedrijfsstrategie.
Wat ook je positionering is, vertel de waarheid. Niks is erger dan sollicitanten misleiden met een promofilmpje dat mijlenver van de realiteit staat.

“Verwar goede storytelling om potentiële werknemers te lokken niet met sprookjes vertellen.”

3. Laat eigen werknemers schitteren.

Niks mis met een fantastische acteur die je onderneming aanprijst, maar vaak doen werknemers het op hun eigen manier net zo goed. Zij zijn geloofwaardig als merkambassadeur. Forceer hen dus niet in een rolletje, laat hen vooral zichzelf zijn.

“Een video met eigen werknemers? Authenticiteit is alles.”

Met een positionering die focust op het evenwicht tussen werk en privé, lag het bij de Lybover employer branding voor de hand dat we de werknemers zouden inschakelen. Ze konden zich kandidaat stellen voor een rol in de video’s, met afwisselend beelden van hun werk- en hobbysituaties: elk vertelde zo zijn Lyboverhaal.

Met die aanpak creëer je een intern draagvlak, de campagne leeft al, nog voor ze gelanceerd is. En na de launch is er weinig nodig om werknemers te motiveren en de video’s te delen op hun eigen social media.

4. Varieer.

Voorzie verschillende video’s, telkens met ruimte voor verschillende medewerkers.
Of maak bijvoorbeeld eerst een algemene, wat langere video die de essentie van je bedrijf weergeeft, zoals we hierboven voor Lybover deden.
Kortere varianten vertellen dan gelijkaardige verhalen met andere collega’s in de hoofdrol. Of waarom geen versie met 5″ extra over concrete vacatures? Kleine variaties, groot effect!

5. Geef je employer branding een langer leven.

Laat die algemene video ook na de campagne op je site en YouTube kanaal staan. Zo blijft die content leven – in tegenstelling tot een klassieke printadvertentie. Ook al zijn de vacatures al ingevuld, de video blijft interessant voor spontane sollicitanten of voor latent talent dat passief zoekt en op de video botst.
Zelfs zonder video kan je het idee een langer leven geven. Lybover start zelfs met het “Lyboverhaal van de maand” op hun eigen social mediakanalen.

6. Vergeet niet: video voor HR = betere zoekresultaten!

YouTube is intussen de grootste zoekmachine na Google. Wist je dat video een veel hogere CTR heeft dan een doorsnee search result? De concurrentie is er ook kleiner (vergeleken met tekstuele inhoud), waardoor je makkelijker hoger eindigt in de ranking.
Maar uploaden op YouTube volstaat niet. Verzorg daar ook de SEO van je video, door:

  • rijke content waar mensen graag naar kijken
  • een goeie titel met relevante keywords
  • een metadescription, met de belangrijkste info vooraan
  • tags (ook hier: relevante zoekwoorden!)
  • ondertiteling: dat helpt bij de indexatie en is ook handig bij kijkers die zonder geluid kijken
  • aantrekkelijke thumbnails

Vergeet je ook niet links te plaatsen vanuit YouTube naar je landingspagina én de originele video te uploaden op je sociale media? Dat helpt de ranking verder naar boven!

7. Zet video clever in je mediaplanning in.

Gebruik de video’s doordacht in advertenties op social media. Neem een voorbeeld aan onze employer branding voor Lybover.

Lokaal of nationaal?

Waar komen zowat alle Lybover werknemers vandaan? De kernregio Oost-en West-Vlaanderen. Social ads laten haarfijne geografische targeting toe.

Welk medium?
  • Linkedin voor hoger opgeleiden, de meer technische profielen zoals ingenieurs.
  • Facebook en Instagram voor arbeiders zoals monteurs of lassers.
Retargeting

Wie werd geretarget via een nieuwe social ad?

  • Iedereen die vanuit een social ad doorklikte naar de landingspagina lyboverhaal.be zonder effectief te solliciteren
  • Iedereen die vanuit een social ad doorklikte naar de landingspagina lyboverhaal.be en vanaf die pagina naar een concrete vacature klikte zonder effectief te solliciteren
Eén enkele mediaboost of in verschillende fases?

Gefaseerd werkt beter: het geeft je de tijd om de campagne te “installeren” en om learnings uit een eerste fase te implementeren. Bij Lybover focusten we in fase 2 wat meer op concrete functies.

Alleen video?

Welnee. Je kan perfect image ads maken of zelfs carrousels met screenshots van je video. Ook dat is clever gebruik je medium. Tip: denk wel vooraf bij de productie van je video na of je stills uit je video nodig zal hebben.

Lybover employer branding video voor HR carrousel advertentie

GERELATEERDE ARTIKELS

NO GERELATEERDE ARTIKELS