Petrus Sour Beers fles en glas

In the mood for Petrus

Werken met moodboards is wat ik graag doe: want ook dat is werken voor merken

Een moodboard, de basis voor alles!

Moodboards helpen mij en de klant de juiste richting in te slaan, bij het begin van een ontwerptraject. Zo waren de moods bepalend om tot de juiste grafiek te komen voor de nieuwe labels van de Petrus Sours. De Petrus Aged Pale, Oud Bruin, Aged Red en 50/50. Dat zijn zure bieren die eerst op de Amerikaanse markt kwamen en pas later in Europa gelanceerd werden.

Nadat de AB-strategen tijdens workshops het brand DNA, de brand essence en het brand manifesto bepaald hadden, kon ik aan de slag.

Zuur broertje voor Petrus

Petrus
Het was vooral belangrijk om de ‘beer geeks’ uit de ‘sour generation’ aan te spreken met een eigentijdse grafiek, zonder het respect voor de artisanale expertise van Petrus en de bestaande huisstijl uit het oog te verliezen.

Houtsnede of krijttekening?

Petrus

Ik stelde een eerste moodboard samen waarbij authentieke houtgravures aan de basis lagen. De reusachtige eikenhouten foeders uit de brouwerij vormden daarvoor de inspiratie. Ik maakte een echte gravure en afdruk van het Petrus-logo om het effect zo exact mogelijk voor te kunnen leggen.

“De houtsnede en afdruk die ik van het Petrus-logo maakte, creëerden precies het effect dat ik voor ogen had.”

Bij het tweede moodboard draaide alles rond de ‘krijtbordstijl’. De ongedwongen manier waarop menu’s en suggesties in horecazaken vaak op de muur gecommuniceerd worden. Soms zijn die voorzien van basic tekeningetjes, wat me op het idee van infographics bracht.

De sprekende brochure

Brouwerij De Brabandere was meteen gewonnen voor de ‘chalk’-stijl. De packaging werd tegelijk als heel vernieuwend, voldoende herkenbaar en zeer informatief onthaald. De inhoud voor de ‘sprekende’ brochure was overigens ook zeer dankbaar om in die stijl uit te werken en bespaarde een stuk op nieuwe fotografie.

Tot slot: waarom brouwden George Washington en Thomas Jefferson hun eigen bier? Waarom is het bier van de wereldspelers als Bud en Miller zo licht en smakeloos? Lees de geschiedenis van het bier in Amerika in dit artikel.

GERELATEERDE ARTIKELS

NO GERELATEERDE ARTIKELS
Gif image CTA
blijf bij

ONS BOOKAZINE

Anders bekeken — Inspirerende strategische insights van AB, creatief werk, boeiende achtergrondinfo ... Vraag je bookazine hieronder aan.


    ONZE NIEUWSBRIEF

    Schrijf je hieronder in en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes.


      Privacy policy